ES EN
Mapes Previsió i Temps Real
OPPE logo
OPPE logo

Inicio de sesión


OPPE logo
Oficina de Información
Avda. del Partenón, 10 - 28042 Madrid - España
Tel: +34 915245500 - Fax: +34 915245501
Webmaster
Para cualquier duda técnica sobre este sitio web póngase en contacto con nosotros:
webmaster@puertos.es
Contacto para Medios
 • Jefe del Gabinete de Prensa
  Emilio Gómez Fernández
  Tlf.: 91.5245517
  egomez@puertos.es
 • Técnica del Gabinete de Prensa
  Elena Morales Sanz
  Tlef.: 91.5245517
  emorales@puertos.es
Formulario de Contacto
OPPE logo
Buscar:

 

Skip Navigation LinksPuerto.es · Inici · Llorca: la terminal ferroportuària de Pancorbo (Telof) impulsarà decisivament l'activitat logística i intermodal del port de Bilbao
A
A
Llorca: la terminal ferroportuària de Pancorbo (Telof) impulsarà decisivament l'activitat logística i intermodal del port de Bilbao

Presentació del Model de gestió i explotació de la terminal logística ferroviària de l'Autoritat Portuària de Bilbao a Pancorbo, Burgos


Llorca: la terminal ferroportuària de Pancorbo (Telof) impulsarà decisivament l'activitat logística i intermodal del port de Bilbao

 

 • La Telof disposa actualment de connexió ferroviària per operar composicions de trens de fins a 750 metres, amb ample ibèric adaptable a ample internacional.

   

04-03-2016 (Ministeri de Foment). El president de Puertos del Estado, José Llorca, ha participat avui a l'acte de presentació del Model de gestió i explotació de la terminal logística ferroportuària (Telof) del port de Bilbao a Pancorbo (Burgos), al qual han assistit també el president de l'Autoritat Portuària de Bilbao, Asier Atutxa; la delegada del Govern de Castella i Lleó, M. José Salgueiro; el conseller de Foment i Medi Ambient de Castella i Lleó, Juan Carlos Suárez-Quiñones, i l'alcalde de Pancorbo, Carlos Ortiz.

 

Segons Llorca, la terminal logística ferroportuària impulsarà decisivament la competitivitat del port de Bilbao, ja que en millora la connectivitat terrestre i el transport intermodal de mercaderies. Aquesta infraestructura contribuirà, a més, a la transferència modal de mercaderies, pel fet que està vinculada amb les Autopistes del Mar. D'aquesta manera, s'aposta per la sostenibilitat i l'eficiència del sistema de transport.

 

En aquest sentit, el president de Puertos del Estado va recordar que el Fons Financer d'Accessibilitat Terrestre Portuària, creat l'any passat i constituït per tots els presidents de les autoritats portuàries i de l'organisme públic, compta amb un pressupost total de 466,8 milions d'euros fins al 2019, amb una assignació de 113,7 milions per a aquest any. El Fons permet que els ports participin en la connexió viària i ferroviària fora de la seva zona de servei, fonamentals per garantir l'accessibilitat adequada a les instal·lacions.

 

Llorca va destacar, a més, els bons registres del sistema portuari el 2015, en aconseguir un màxim històric en moviment de mercaderies, amb
501,8 milions de tones i un increment del 4,1% respecte de l'any anterior. Tots els ports van superar el milió de tones manipulades, xifres que concretament el port de Bilbao va superar de llarg, amb un creixement del 6% i 32,9 milions de tones de mercaderies.

 

La terminal logística ferroportuària de Pancorbo (Telof)

 

El desembre del 2010, l'Autoritat Portuària de Bilbao va adquirir
480.000 m2 al polígon El Prado de Pancorbo, amb l'objectiu d'implantar-hi una terminal logística ferroportuària per a ús industrial i logístic de càrregues amb origen o destinació al port de Bilbao, i amb transport tant per carretera com per ferrocarril.

 

L'any passat, l'Autoritat Portuària va finalitzar la connexió ferroviària de la Telof per operar composicions de trens de fins a 750 metres amb ample ibèric, amb possibilitat d'adaptació a l'ample internacional, així com dues vies de càrrega i de descàrrega, una via de tirades i una via de recepció/expedició, que componen en total una superfície de 65.371 m2.

 

Segons els usos definits en el plantejament urbanístic de l'Autoritat Portuària, les actuacions consistiran en el desenvolupament de l'àrea logística per a contenidors i mercaderies generals, amb una superfície disponible de 58.744 m2, i de les àrees logisticoindustrials, amb una àrea total de 75.689 m2.

 

En definitiva, la Telof contribuirà a la consolidació del port de Bilbao com un dels principals centres intermodals i logístics del Corredor Atlàntic, i com a porta d'entrada del trànsit de mercaderies entre l'Amèrica del Nord i Europa.

No existen Comentarios.